16 November 2011

ini takdir aku



Bersabarlah. Hanya itu yang mampu aku cakap. I've got my full result for this end year exam. And it was not good at all.

BM : 89 %
BI: IDK how much did I got but for sure, diaorang dah bagitahu only one person in my class dapat A, Nur Madihah Aqish. That will shows my mark. B.
SCIENCE : 90%
MATH : 73 %
ERT : 73%
Geo : 91 %
SEJARAH : 99%
Agama Islam : 90 %

See? Teruk kan. Dari 8A, it's became 5A3B. Malu dengan kawan-kawan. Malu dengan cikgu. Bukan sebab aku yang malu. Sebab aku dah malukan ibu dan ayah aku. Aku dah kecewakan harapan along. Aku tak dapat nak banggakan adik aku. Okay, that's all. I don't know kenapa. Nak kata aku tak belajar, No. Aku belajar. Seriously, aku berusaha untuk end year ni dari awal. And, for sure, aku menangis pun tak akan mengubah apa-apa. I didn't blame anyone on this. I'll just blame myself. Yeah. Aku yang salah, sebab tak cukup pandai. Tak apa, mungkin tak ada rezeki kali ni.

Sarah says,

Tak apa. Menangis sekarang, Farra. Make sure you didn't cry for PMR nanti. 

Yeah. Thanks for the advice. It's really make me feel better.

Ibu, ayah,

I'm sorry for didn't give you the best result on this. But, here I promise to you, I'll make my best in next year. Please, pray for me. 

Aku bersyukur dengan apa yang aku dapat dan aku tidak menyesal dengan apa yang aku dapat sebab aku tahu, aku dah berusaha. Nady Sady saksi aku. Dia peneman aku belajar. Dia cikgu aku. Dia amanah abang aku. Thanks for everything, Nady Sady. May Allah bless.

To Madihah, Areena, Hazirah, Khairul, Shahridzaini, Siti Sarah, Sahirah Rosli,

Congrates dapat result yang baik. Thanks jugak pada kau orang semua yang banyakk membantu aku. Harap next year, kita semua berjaya sama-sama. :') Thanks for everything guys.

To all my teachers *even mereka tak baca*,

Thanks for all the knowledge that you've give to me. I'm sorry jika banyak buat silap. I love you all :')

Zaqia Alwi,

Result kau sama dengan aku. 5A3B. Ahha. Jangan sedih jugak, sma-sama kita kejar PMR tahun depan. Okay?

Nadiah Najjib,

Tahniah ! Otak kau memang nggak usha dibilang, emang udah pinterr. :D

Kawan-kawan,

Kita berusaha buat yang terbaik untuk next year okay? Buang yang keruh, ambil yang jernih.

//Post ni hanya untuk sedapkan hati sendiri yang tengah gundah gulana. Maaf jika anda tak suka. Salam.

2 Comments:

Blogger Nadiah Najjib said...

Kau bijak. Dia tak nak kau suka sekarang, nanti kau lupa. Dia nak kau suka masa PMR nanti. Amin~

November 21, 2011 at 5:03 PM  
Blogger Farra said...

Amin. Thanks for the advice, Nady :')

November 27, 2011 at 11:17 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home