14 November 2011

HOW BORED i AM


Yeah. Macam tu jugaklah aku. Semenjak menjadi seorang pemonteng yang berhormat ni. Macam nilah situasi pagi-pagi. Hisy. Nenek saya cakap, tak elok lepas subuh tidur balik. Okay, fine nek. I follow you like a Digi Woman. Okay? //Next year, I am Digi Woman for real. Why? Tanya Kiddy and Nazihah. They always remind me about this. Grr.

Okay, tengok blog tadi. Haih, Nana, Nady, Shasha, Macok, Kiddy maybe balik hari Jumaat pagi. Okay, fine. Aku tumpang Zaqia. My mum demam so tak nak susahkan dia. Okay, maybe Khamis petang. Tapi, macam mana dengan duit RM100 tu?

"Alaa. Mintaklah cikgu hari Jumaat nanti. betul tak?"

Senang je Zaqia cakap. Okay, takpe. Kalau melepas RM100 tu hari Jumaat ni, kita tuntut tahun depan. Kueng Kueng :3

Okay, this morning macam biasa tak ada yang nak dibuat. So, bangun pagi, gosok gigi, tak terus mandi. Sebab, sapu sampah dulu, then basuh baju. Ceyt. Basuh baju tekan punat dekat mesin jekk kot. Hee. Sementara tunggu baju habis basuh, masak breakfast. Hee. Alang-alang duduk sorang dekat rumah ni, masak yang simple jeklah. Godek-godek sana sini dekat dapur ni, taraa. Terhasillah makanan ini.


And it was tasty. Haha. Masuk bakul, angkat sendiri lah nyonyaa. The cakes was made by Ayeen Bardin's mom. It taste deliciouss. I loikee. The porridge is made by myself. Ibu sakit, masakan nilah yang sesuai kan? Hope you will recover soon. Amin. The nescafe memang dah jadi ala-ala WAJIB dah pun. Simple, just tuang air panas. Taraa. Nyummy. Breakfast ala kadar. Oopss. Lupa nak snap gambar telur half cooked. Makan dengan kicap.

Okay, bila time makan. Teringat pulak, masakan macam nilah yang selalu ibu buat bila sesiapa antara kami adik beradik demam. Sorang demam, satu family makan bubur. HAHA. Miss the old time. Bubur jugak buat teringat pada zaman budak sekolah rendah. Selalu aku, zaqia, wani, Shera, Fatin rembat bubur yang Hajar bawak. Bukan apa, time tu memang perasan bubur tu paling sedap lah dalam dunia. Zaman dulu. Teringat segalanya. Terasa nak balik pada zaman hu ha hu ha dulu. Zaman tak hirau pasal nak pakai baju comot, nak pakai tudung senget, nak pakai bedak, muka ni oily ke tak,main bantai makan jek makanan bergoreng gila macam lotion. Zaman beg roda barbie lah senang cakap. Okay, it was really a wonderful time.

Hamdi Azmi, yeah! Hari tu ada contact dia. Ramai-ramai lah. //Aku dengan zaqia jek sebenarnya. Hm, he's doing great at MRSM Trolak. Okay, same goes with Rahimi Ahmad. Top dekat MRSM BP. Aku? Haihh. Dekat  Kenangan pun tak top ada hati nak masuk MRSM. Piirah. Tapi, ibu selalu cakap.

"it's okay, kak. Just do the best. Allah tu Maha Pemurah. Maha Adil. One day, if you betul-betul berusaha, awak akan dapat hasilnya."

okay, tak salah nak berangan kan?


Okay, tak ada maknanya nak stop. Haha.

Syahmi Aiman, always remember all the things that you had done with we all during the old big time. Hope you're always in a good condition where ever you are. Goodluck for next year.

// Zaqia dah reti masak Bendi Masak Air, Ikan goreng. Waah. Tak lama lagi dia nak kalahkan aku dalam memasak lah ni! kalah den! hihih. teruskan berusaha, ZAQIA!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home