24 January 2012

CNY, guys


Few from my big cousins :) Happy Chinese New Year to them.


Okay, mereka cousin Farah. Dua kali setahun je jumpa. Sedih kan. Fine, *kesat air mata*. And, I am the one yang Muslim situ. The rest semua Chinese lah kan. Dulu, time kecik tak pernah rasa nak tegur cousin cina. Well, biasalahkan. Tak kenal maka tak cinta. Jadi, bila dah besar ni barulah mula nak kenal satu sama lain. Ohh, barulah tahu yang cousin cousin aku ni jauh jauh rupanya. Ada Singapore, KL and Ipoh. Tapi, majority ramai Singapore and KL. Duhh, tak pernah tahu pun selama ni.

Jadi, biasanya memang dah jadi routine bila CNY, memang celebrate dekat rumah atuk (chinese). So, ramai ramai makan, biasa jadi favourite Fara ialah Sotong cucuk! Sangatt sedap. *lick my finger*

Okay. bila dah namapun CNY kan, so angpau is one of the most favourite part is. kalau dulu, dapat banyak tau. Tapi, bila makin besar ni, makin sikit pulok. Haihh -,-. Alhamdulillah sahajalah.

Okay, no word else to say. Okay, otak kosong. Okay, lame. Goodnight.



2 Comments:

Blogger AwieKashi said...

bestnya ada kwn chinese... =')

January 25, 2012 at 4:04 AM  
Blogger Alifah Mu' Mirah said...

cntiknya kak FarraKucai :)

January 26, 2012 at 9:32 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home