11 December 2011

Love message to : Kak Nenek

// Post kali ini agak jiwang, jadi jangan baca jika anda mula terasa loya. Terima Kasih.


When you are in a hard situation, the best guider is Allah. 

Tu ayat pertama yang Farah akan cakap, sebagai balasan kepada persoalan Kak Nenek tu :)

Depend on what you felt on him. And what he felt for you.

Tak faham?

Okay, meh Farah explain. Ceyt. Bajet bagus sangat lah Parah ni. -,-

What you felt on him?  Yakin ? Sayang? Atau takut? Or maybe semua yang Farah list? Okay, tak penting. What is the most important is apa yang you nak daripada dia? Apa yang you expect daripada dia. Dia pernah buat satu kesilapan. And dia takut nak tanggung kesilapan buat kali kedua. And that's make one point to reject him. Dia terlampau takut. Okay, meh Farah kasi point ciri-ciri lelaki yang patut you pilih to make him a really good partner for you.

First.

Second ,


Third,

Okay, ignore the picture.

Forth,


Fifth,


Sixth,


Seventh,


Eight, just for a little credit


And there is it. It's just not just by his looking, okay? Jangan mudah terpedaya dengan kata-kata manis yang sudah pasti dia tak pernah berjanji. Well, macam mana dia nak berjanji nak jaga you, sedangkan dia kata dia sendiri takut nak pikul tanggungjawab tu? Think wisely. No offense, I'm just reminding you.

So, yang paling penting kan sebenarnya. Adalah kesabaran. Bersabar. Biar berkawan lama. Bertahun. Kenal dengan dia bukan bererti kawan. Macam Farah. farah kenal dengan Justin Bieber, tapi, tak pernah pun kawan dengan dia. Okay? Do you get it?

And, by the way, our journey is just too long away. Lepas ni, you akan jumpa pelbagai jenis lelaki and I'm sure you will found your Mr. Perfect yang you tak pernah imagine akan jumpa. Universiti lagi luas permandangannya. Lagi ramai calonnya. Jangan terlampau gelojoh,okay? Tapi, kalau betul you yakin yang dia Mr. Perfect untuk you, never mind then. Just go on,okay.

Bak kata Kak Ckyn,

Kita ni sebagai perempuan, tak perlu mencari. Lelaki tu kalau betul dia ikhlas, dia sendiri akan datang pada kita.

Betul tak? Jangan risau. Allah dah tetapkan jodoh kita masing-masing, okay? Anyway, farah doakan yang terbaik buat Kak Nenek. May allah always bless you.


P/S : Hari Selasa ni jadi tahu. nak lepas OT ke OS? Your choice. :')

1 Comments:

Blogger Mira Azmi said...

Farra akk nk amek isi ni tulis dlm blog..tp nnt kredit kt farra la..

February 8, 2012 at 9:35 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home