08 December 2011

Anda peminat Korea?

Assalamualaikum.

Korea . Kpop . Korea . Kpop . Korea . Mpop . Err, Mpop?

Yaww, Korea is korea. Tapi, apa kehenya tiba-tiba ada dok pasal 24 7 ni? Aduhh man. Hang dok search google , Mpop tu apa sekarang. Anda try la dok kecek-kecek tengok gambar diaorang. Untuk menyenangkan anda semua, sila type Mpop dan usha lah gambar band Gula-Gula dan 24 7 ni. Gerentii masyuk babe. Ahha :') Kesian orang melayu kita nilah. Tak tahu nak cakap apa, hanya gelak yang mewakili segalanya. :)

Okay, anda peminat Korea?

MANNER-HAND.

Apa itu ? The answer : kalau anda tak tahu, memang sahlah anda bukan peminat Korea yang setia.

Manner hand adalah untuk perilaku seseorang lelaki yang berusaha sedaya boleh bagi mengurangkan sentuhan fizikal terhadap seseorang perempuan tersebut. Ini menunjukkan betapa tingginya rasa hormat lelaki tersebut kepada seorang wanita. Tradisi dan budaya seperti ini masih dikekalkan di KOREA. yeah man. Bagus kan mereka?

Sample pictures for display.


Kim Jong Kook with his manner hand :) Such a great man. Tabikk.


Kim Heechul is an idol for this manner hand thing :)

Well, sekadar untuk berkongsi kepada semua. Harap para lelaki dapat mencontohi apa yang baik daripada Korea yang anda minati. Bukan just tiru gaya rambut , nyanyi lagu yang tak paham lansung lirik makna apa tu. Okayy?

P/S : Kalau orang Korea ada budaya manner hand ni, cuba cari artis melayu kita yang turut mengamalkan manner hand ini? Mereka hadoo? Kau hado?

Kthank you. Belajar menghormati wanita.

5 Comments:

Anonymous Nurfarahana A.Aziz said...

memang bagus kalau kita manner hand..ni tak ,easy hand ado la..adeh...K-pop ! :)

December 8, 2011 at 9:37 PM  
Blogger Farra said...

Haha, tapi kesian jugaklah pada Amira Afiqah tu. Mangsa fanatik Kpop.

December 8, 2011 at 10:11 PM  
Anonymous Nurfarahana A.Aziz said...

a'ah kan..kesian..everybody have their own..so let them be...

December 9, 2011 at 8:09 AM  
Blogger AwieKashi said...

huhu...nak buat cmne kan...
hati tak terkelu...

#mata yang mengata...

December 9, 2011 at 9:30 AM  
Blogger Farra said...

Ahha, mata mengata yang mana? Weng Weng.XD

December 9, 2011 at 9:39 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home