15 December 2011

Girls *part 1*

Assalamualaikum . Pui. Dah berhabuk sudoh blog ni. Sibuk kerjakan blog orang lain, blog sendiri terabai. Tak apalah.Ehem, tadi Bila buka blog Aida is a nerd , terasa jelly dengan kebahagian dia bersama Megat. Naa, it's okay Aida :) Orang lain jelly dengan awok, sebab tu lah dok kutuk-kutuk awok. :D

Lebih suka couple macam ni berbanding couple bersentuh sana sini. No offense. Hak masing-masing. Cuma kadang-kadang mata ni asyik nak mengata bukan-bukan je. Sorry lah ye. For me, bercouple tu tak adalah menjadi kesalahan. Cuma, yang pentingnya perempuan tu pandai menjaga maruah dan lelaki tu tak mengambil kesempatan. Girls, please.

Bukan nak cakap apa, kadang-kadang bila dekat sekolah nampak orang date, okay je. Senyap je, sebab tahu orang tu memang date bukan berdua. Bukan tempat gelap, bukan nak buat kerja tak senonoh. Diaorang hanya nak berbual berdua dekat cafe, makan sama. kongsi cerita. Yeah, tahu. Tapi, yang jadi perbualan sekolah *mengata* bila orang tertangkap di tempat-tempat yang tidak sepatutnya. Tandas, hujung kelas, blok kosong. Yeah, apanya yang nak disorokkan? Jumpalah terang-terang dengan ramai-ramai. Nak cakap berdua, haa. cakaplah berdua. Tak ada siapanya lah nak dengar perbualan kauorang tu. Tu lah apa yang cikgu-cikgu risaukan. Bukan sebab lain. Sebab cikgu semua nak jaga maruah kita daripada tercemar, girls. :)

Tulah apa yang nak disuarakan. Sebab makin lama, makin menjadi dekat sekolah tu. Even, kawan-kawan terdekat pun ada jugak yang buat. Tak apa nak date. Biar date yang munasabah sikit. Ini tak. Haihh. Lelaki yang betul-betul sayang awok girls, lelaki yang yang takkan sentuh perempuan dia. Sebab dia taknak malukan perempuan dia tu. Pahe? Take note lah ek.

Just tengok je lah, kalau orang dewasa yang betul-betul memang lelaki tu nak ajak perempuan tu kahwen, ada ajak nak buat tak senonoh? For example, Kak Maria Elena, jalan pun ada pegang-pegang? Tak kan? So, apa awok dapat dengan tu?

Post ini just untuk menyuarakan pendapat. Tak dituju kepada sesiapa. tak berniat nak tunjuk bagus atau apa. Hanya nak memulakan satu tahun yang baru di SUKSES dengan baik. Dulu, aku pun pernah terfikir macam kauorang. Tapi, bila semua yang ada dalam otak ni dah normal balik, baru dapat fikir secara waras. Maaf kepada sesiapa yang terasa. Saya tak maksudkan awok seorang.

//Tiba-tiba terasa nak cakap pasal benda ni bila nampak kawan sekolah dulu date yang overrr. Oh man. Kau dapat apa kak, kau bagi dia pegang-pegang kau ?!

4 Comments:

Blogger hamzah ian said...

kapel2 pegang2 tu bahaya.. ayoyoo

December 20, 2011 at 12:43 AM  
Blogger farakOwna said...

adekk sekola . like dis topic . mungkin bila dia pegang pegang baru nama cinta kodd . choii je . geli . :). u dont be like dat okay . hee

December 23, 2011 at 8:19 AM  
Blogger Farra said...

Hamzah Ian : Yea man. Bahaya kot. Takut je diri terjebak :'(

December 24, 2011 at 5:26 PM  
Blogger Farra said...

Farakowna : HAHA, okay sis :) Promise !

December 24, 2011 at 5:26 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home