25 December 2011

Girls *part 2*

//Gambar sewaktu still dengan shawl

Assalamualaikum. Yeah. Lama tak update disebabkan desakan kerja yang melampau. Alhamdulillah, dah lepas tahap krirtikal. :)

Okay, now. Girls. Bila dekat Terengganu hari tu, ada nampak seorang mamat ni dok mujuk awek dia lah kan. Hamboii, siap jerit bagai perempuan tu? Kalau jelah itu member rapat gua, memang pui. Ketuk kepala dia sikit, bagi sedar. Orang tengok akak tu pun semacam je. Terus pakwe dia blah, tinggalkan. Padan muka! Hmph! Tercengang dekat situ,kau kak.

So, now girls. Kalau katakan anda berada di tempat lelaki tu? Apa yang hang rasa? Okay, nak merajuk tak salah. Memang, kita ni peringkat merajuk cengeng sana sini macam filem hindustan. Lepas tu, dah merajuk nak baran pulok? But, kita kena ingat jugak. Kalau dah 2 kali sehari nak merajuk, memang macam nak suruh lelaki tu ucap "bye-bye" dekat kitalah tu kan namanya? Haihh. -,- Sebulan sekali tak boleh ke? Catu sikit la.

Tu bab merajuk. Lagi satu bab tak boleh nak lupa something yang memang dah expired lama dah. Tarikh luput dah berbulan-berbulan, tapi still dok rasa macam nak simpan? Apa kehenya? Ehh, girlss. Pleasee lah. Kalau memang dia boyfie awak dunia akhirat, tak kemananya. Believe me. Memanglah kecewa, patah hati, remuk jantung semua. But, berpada-pada lah sikit. Janganlah sampai mengambil berbulan-bulan nak lupakan dia. Kalau dah setiap hari berendam air mata, cengeng sana sini. Fuhh, masalah besar tu kak. Pergi dapatkan kaunseling!

Hah, another issues. Cemburu buta. Kenapa mesti nak cemburu? Okay, ni saya sendiri tepuk dada, tanya selera. Saya pun selalu tak dapat nak kawal benda ni. Cemburu dengan siblings, dengan bestie, dengan dormmates. Yeah, semua oranglah kalau boleh kita nak cemburu. Why why why? I still can't get the answer. So, kalau ada sesiapa yang dapat partner kuat jealous, believe me. Anda memang kena bersabar banyak. Istighfar banyak kalau dia tuduh you macam-macam. Tak lama dia nak marah-marah tunjuk cemburu. Cara nak atasi? Senang je. Just say this kinda simple word

"You're the best thing happens in my life. So,please jangan cemburu dengan orang lain because you dah cukup sempurna pada mata I."

Ayat mudah, ayat simple, tapi percayalah. Partner mana tak sejuk dapat ayat macam ni?

"Nak cemburu buat apa? Awak jauh beribu kali ganda lebih baik, lebih cantik daripada dia."

Ayat untuk kawan memujuk kawan yang jealous.

"Kau jangan risau. Kau tetap kawan dunia akhirat aku even aku ada rapat dengan orang lain."

Ayat untuk siblings yang jealous dapat lebih.

"Eh, kak. It's okay. Aku dapat lebih sebab aku lahir dulu. Nanti time kau dapat, aku pulak tak dapat. Okay?"

Sejuk sikit hati ni dengar kalau orang pujuk macam ni. Tapi, kadang-kadang orang pujuk macam nak marah. Haiih, macam mana nak ada ending yang baik? -,-

But, anyway girls. Apa yang jadi point dekat sini adalah macammana kita nak control ourselves from being to selfish yang kadangkala merugikan diri sendiri. Semua yang listed kat atas, surely memang merugikan diri sendiri. So, sama-sama kita berubah untuk tahun 2012 yang lebih cool dan sweet bersama :)

//Karnival Hijrah di Dataran Shahbandar Terengganu is reallly great. The next post is Terengganu Senyum Sokmo mari :D

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home