01 January 2012

Change For Good is The Best Thing.

//It's not based on the physical outside.
It was the real inside of the physical.

Assalamualaikum. Maybe, it is the last post for this hols. Maybe, IDK. Insya-Allah ada masa untuk tahun ini, Farah try untuk update. 

Tahun 2011 memberi banyak makna pada diri sendiri, pada kawan-kawan and maybe jugak pada readers. Yeah. Bukan senang nak harungi satu tahun. It was 365 days. 48 weeks. 8760 hours.It was long. So long.

So, kalau tak buat salah, kalau tak jalani kesukaran, bukan manusia namanya tu. We are human. Human do mistakes. Not a mistake. It was mistakeS. Depends, macam mana kita nak tebus semua mistakeS tu, berapa lama kita perlukan untuk menyedari mistakeS tu. And apa caranya kita nak dapatkan semua keadaan kepada normal. Time will not waiting for you. Get a grip, bro !

I want to change. For my own good sake. Prefect tak semestinya nerd. Tapi, tak bermakna boleh otai. No, a prefect must be someone yang boleh budak buat icon. Yea, I know. Mesti mulut tengah mumbling "Eleh. Icon konon. Pui." Okay, fine. Not really an icon. But, just bila orang lain tengok, dia akan cakap. 

"She's good in protecting our school." 

or maybe,

"I don't like her, but deeply thinking, I do respect her."

That. Was. What. Every. Prefect. Dream. Of.  Seriously.

I'm not going to be just like Kak Amal or Rifhan or someone yang seangkatan dengan mereka. They are too miles away infront of me. I just want to be me. Myself but with the better qualities inside. I'm still the old farah. The one yang boleh gelak tak kira masa. The one yang boleh moody tak kira tempat. The one yang still dengan seluar 'pink'nya. But, still. I want to be the one yang orang senyum ikhlas bila pandangnya.

I'm changing myself not because of someone or something. I'm changing myself is just because of myself.

Masa bergerak. Usia meningkat. Bukan makin muda. Apa tunggu lagi? 

Doesn't mean lepas ni Farah akan tunduk je bila lalu depan orang. Senyum tak tentu hala. Naa. C'mon la babe. Bukan tu perubahan yang Farah nak buat masa sekarang. It's just. Biarlah bermula dengan perkara yang paling kecil. Tudung. Kalau dulu, masa form 1, tudung pakai pun bukak tutup, bukak tutup. Same goes with Form 2. But, now. Bila dah form 3. Nak tanam azam. Nak terus pakai tudung. Cukup sekadar perubahan positif yang ini dulu Farah nak usahakan. 

Nothing is late before the dies, guys. Hlovate yang cakap. Bukan Farah.

I won't be alim. I won't be warak. I just won't be jahat. You know what I mean. 

Thank you for reading. Sorry kalau post memang annoying sikit. But, this is what I want the post to be. Annoying but when think it deeply, you will got the balm there. Thank you and goodnight. Happy New Year, ebelibadi :')

Every people deserves to be respect, y'know. Men. Women. Boys. Girls. 

1 Comments:

Anonymous Nurfarahana A.Aziz said...

people keep complaining dear..so just be yourself :)

January 6, 2012 at 8:35 AM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home