15 October 2011

keep holding on , babe


 ''Don’t judge, not ever, because everyone has their own battles and their own demons. You have no idea whether the next person you pass on the street is the happiest in the world, or ready to throw in the towel. No matter how bad it gets, there is always somewhere going through something worse. Keep holding on.  ' ' 

Someone says that. Okay maybe lah kan -,-

kadang-kadang terasa nak tengok, 
kadang kadang terasa nak usha, 
kadang-kadang terasa nak kenang,

tapi with all those kadang-kadang , kita sendiri yang akan rasa sakit. Bukan kadang-kadang, tapi sentiasa. Like what i have read before,

'Life is all about risks and it requires you to jump.'

So, kau kena berani ambil risiko, berani ambil cabaran, untuk tanggung semua tu. Semua kehilangan tu. Tapi, kau kena ingat. Kau bukan lalui benda tu sorang-sorang. Kita orang semua ada. mungkin hari ni (15/10) yang ketiga bulan sepatutnya. tapi kau kena keep remind yourself. it was just SEPATUTNYA. Perkara takkan boleh ulang balik. Masa tak boleh patah balik. Common lah girls, dia bukan husband pun kot. Better kita study, end year buat gempak bagi 'dia' dan 'dia' terbeliak tengok kau berjaya tanpa dia.

Kau nampak aku menangis tengok perubahan kau. Kau nampak aku senyum tengok kau pegang Quran. Kau sedar kitaorang sentiasa ada dengan kau. Tapi, sekarang kau dah sedar satu lagi. Alhamdulillah. Kau sedar DIA sentiasa ada di samping kau. Tak kira bila kau susah, senang. DIA sentiasa ada. The AlMighty. 

"The God's compilation is the best balm.
 sooth you anytime."

Cok, kita sama-sama kuat. Kita sama-sama harung. Kita sama-sama tarikh. It's now been a month for you and two weeks for me. Cukup lah masa tu kita bazirkan. Masa untuk tujuan yang asal. BELAJAR. 

Nadiah Najjib, you do good things and thumbs up. :')


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home