19 February 2011

awake

"aku mau mendampingi dirimu,
aku mau cintai kekurangnamu,
selalu bersedia bahagiakanmu,
apapun terjadi, ku janjikan aku ada" 
☻♥☻
/█\/█\
.l l. .l l........♥
sweet right? yeah..nak cer macammana lagu ni boleh hot balek?
i'm telling you. that day, i and kak shiera and kak bam went to bilik bacaan to wait until the budak sembahyang zohor habis. i still remember, it was on friday evening. we were just too kind then kemaskan lah that rak rak buku dekat sana. well,it's all tidying up already. our handwork tau. :) then, kemas punya kemas, sekali terjumpa this book that belongs to , err... malaslah nak cakap. just imagine someone who's really jahat. :D dalam buku tu, ada dua lagu yang betul-betul touching. first, lagu aq mau. then lagu two is better than one. yeahh. i know what's all in your mind..
"err, lagu lama kan, chuckie?" 
"yeha..memang. sebab lagu tu lamalah, yang membuatkan that things yang 'lama' tu teringat balik."
err... dah dah.. drop the case. act, just nak bagitau lagu ni sweet jek. haha :) merepek meraban.
Eishh! tension betullah. asal setiap kali i tekan 'enter', akan jarak banyak sangat ? dush.. pelikkan entry i kali ni? macam speech pun ada..
oh ya, cakap pasal speech, last thursday night, if i'm not getting it wrong.. i pergi ke audition SCIENCE SHOW. hahaha. kinda of merepek kan? that night, kena audition oleh haqimie and DHILIP NAIR (cute indian boy) again. once, masa dapat offer kena calonkan sebagai PENGAWAS.

"err.. salah baca ke ni? chuckie=pengawas? yuckss!"
"naa.. tak lah.. betullah.. mata korang tak error lagi.."
haha. aku pun sendiri terkejut bila dicalonkan sebagai pengawas. senang cerita, dapat , i alhamdulillah. tak dapat, i double alhamdulillah. act, it's not i want to tolak that offer senang-senang macam cicak kobeng jek, nooo.. bukan.. i just takut. scared. afraid. untuk galas tangungjawab yang dah diamanahkan tu! ECEHHH!! haha. it's joke , okeh?
ahaa! i get shocked when , one day, adalah someone mencarut in the class, then tetiba kena sound dengan this boys in my class. here's the line,
"**** lahh" said that girl.
tetibe jek. budak lelaki bernama chikochi ni balas,
"eh, kau dahlah perempuan, nak mencarut pulak."
terdiam semua budak perempuan (area belakang). 
"Ha ah. korang ni, mencarot-carot dalam FB tu semua, ingat ah. korang tu perempuan. lelaki tengok. the whole world tengok."
we were all get so maluuuu! even bukan kitaorang yang cakap. well, then, when i get back , i told my mum about this story, then my mum said,
"tahu pun. awak fikirlah. maruah diri awak sebagai perempuan tu, act, lelaki tengok tau."
yes mum.
"and, seteruk-teruk seorang lelaki tu, when dia nak cark partner diri, dia akan carik someone yang pastinya dapat menjaga maruah diri dia."
i admit that.
"janganlah fikir nak jaga maruah orang lain dulu kalau maruah diri sendiri tak terjaga."
i felt horrible.
"jagalah maruah awak, kak."
'ibu, i promise to you, i will.'
that's what i really want to say, but. all that just terluah dalam hati. i didn't have such of that keberanian to say all that infront of my reallly loved person, my mum.
i love you, mum.
okayy. drop the case. haa! terukknnyyyaaa.. mesin basuh rumah i rosakk~ tidakk.. pehh,, 4 bakul yeah i basuh, berus, menyental,merendam sendiri! my my magic hand ni! ohh god.. janganlah rosak. 
cerita pasal tangan, tengok tak cerita 'dream high' tv 391. (KBS WORLD) wahhh.. sweet macam gula gula.rasa macam nak jadik jek heroin nya. :D 
"beranganlah kau, chuck!"
"saja jek."
my bro balik this week kan, so tiba-tiba dia cakap tadi.
"eh, kawan aku cakap kan, cerita secret garden ni best. nanti belilah."
aku cam, "yeke best? kau dah tengok ke?"
"alahh.. belum. tapi, dia kata best, beli tau."
aku buat muek blurr then terus tengok dream high. 
masalahnya, betulka cerita tu best? karang penat-penat beli, sekali tak best. (tak percaya kat firasat along tenatng cerita-cerita ni)
ehh.. malasnya mau tulis lagi...
tangan dah kebas membasuh baju tadi.okela.. -,- bye. 

p/s: semua orang buat muke blurr bile exam nanti ok? haha gudluck korang! :D
miss chuckie
 

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home